Hjem  ·  Buksnes  ·  Kennel Høgtinden  ·  Galleri  ·  Gjestebok
`Kennel Høgtinden`

          Takk til.

http://www.lundhags.se/

http://www.eukanuba.no/

http://www.helsport.no/

Buksnes

Vassdragsbeskrivelse
Fiskeregler
Fangst
Bilder
Videoklipp

Linker

Kennel Høgtinden

Hunder
Avl
Bilder
Videoklipp

Jaktlaget REV GRTI.
GTI 07/08 47 rev GTI 08/09 5 rev GR 09/10 10 rev GRI 10/11 10 rev GRI 11/12 21 rev GRTI 12/13 16 rev GTI 13/14 22 rev GI 14/15 14 rev GR 15/16 16 rev GI 16/17 4 rev R 17/18 3 rev Sum 167 rev
Her får du fiskekort

Sukkerspekt laks ala Buksnes...

Fisk er noe man kan lage mange retter av. Det er kun fantasien som setter en stopper på hva man kan servere etter at fangsten er fanget etter en fantastiske opplevelse i vår vakre natur.
Sukkerspeket laks eller ørret er en enkel rett som kan serveres med flatbrød rømme og sjarlottløk, eller serveres som en middag med poteter, rømme og løk.Råvaren er viktig. Som med all fisk er renslighet veldig viktig. Fisken skal ikke ha kontakt med jord og må gjerne fryses før men setter igang.

Oppskriften finner du her...Fisk som er froset filiteres før den tiner helt opp, da holder den på kjøttet. Alle ben fjernes og fisken kappes opp i passe stykker slik at den passer i egnet kar for salting.

Man veier opp renskåret fisk og lager blandingen som den skal kose seg i.

1 kg fisk skal ha følgende blanding:
70 gram finsalt.
30 gram sukker.
1/2 laubærblad.
15 helpepper.
1 ts Fiskekrydder ala apotekets type.
Min blanding består av egen blanding med granskudd - einebær - rosmarin osv. Her kan man kombinere hva man selv setter pris på av smak.
Bland sammen blandingen slik at sukker og salt blir godt blandet.
Da er du klar til salting av fisken.Jeg bruker passe stort kar slik at fisken fyller opp hele karet, dette for at laken skal dekker fisken etter et døgn i romtempratur.
Saltblandingen fordeles slik at fisken får et jamt lag med blandingen i alle lag.Fisken legger med fisk mot fisk og legges så tett som mulig.Her er fisken ferdig saltet og nå skal fisken stå 1 døgn i romtempratur slik at fisken tar lake.

Når fisken har stått 1 døgn setter man den i kjøleskap/rom og her skal den stå min 6 dager. Kan gjerne stå lengre men er klar til servering etter 6 dager kaldt. Det som er viktig i denne prossesen er at fisken er under lake. Klarer laken ikke og dekke fisken kan man legge press på fiksen slik at den får lake over seg.

Så etter 7 dager er du klar til og servere fiskevenner eller din kjæren en fantastisk rett..Lykke til....

Postet 19.05.12 av GeirVidarHaugen
 
Relaterte linker
· Mer om
· Artikler av GeirVidarHaugen


Mest leste artikkel om :
Røyk din egen laks eller ørret til jul.

Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 2


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig

Alternativ

 Utskriftsvennlig side Utskriftsvennlig side